Permanente make-up blog

Categorie

Anti-stressmassage blog
Permanente make-up blog

Wat is permanente make-up?

Vind je het vervelend dat je iedere ochtend extra vroeg moet opstaan om jezelf op te maken of heb je last van te weinig wenkbrauwhaar? En dat je de hele dag door je make-up moet bijwerken, terwijl je het eigenlijk super druk hebt? Het is een serieus probleem en ook voor meer vrouwen dan je denkt. Denk aan de make-up van de stewardess die deze hele dag on fleek moet zijn, maar gewoon geen tijd heeft om haar make-up bij te werken. Of de verpleegster die van A naar B rent om patiënten te helpen. Maar er is een oplossing, want heb je weleens nagedacht over het laten zetten van permanente make-up? En nu horen we je denken “kan dat dan?” en ja, dat kan zeker! Met permanente make-up krijg je mooie volle wenkbrauwen die ook altijd in model zitten en je kunt er zelfs voor kiezen om je lippen te laten behandelen, zodat je mooie en natuurlijk gekleurde lippen krijgt en niet meer zo snel door je voorraad lipstick heen bent. Maar wat is permanente make-up en hoe wordt het aangebracht?

Hoe werkt permanente make-up?

Nu vraag je jezelf misschien af of permanente make-up, in de volksmond ook PMU genoemd, ook echt permanent is, maar dat is niet het geval. Het blijft dus niet voor altijd zitten. Dat heeft vooral te maken met het feit dat een PMU styliste in tegenstelling tot een tattoo artiest de inkt in de eerste huidlaag aanbrengt. Bij het zetten van een tattoo gaat een artiest veel dieper de huid in om de inkt te zetten, met dus ook het gevolg dat een tattoo voor altijd is. Na verloop van tijd moet je dus ook je wenkbrauwen en lippen laten bijwerken en dit wordt ook wel de Touch Up-behandeling genoemd.

Hoe lang blijft PMU zitten?

We horen je al denken: “Lekker dan, betaal ik zoveel geld voor een behandeling en dan moet ik om de haverklap terugkomen voor een Touch Up-behandeling dat ook weer geld kost”. Maar wees gerust, je hoeft echt niet wekelijks terug te komen voor een schoonheidsslaapje. Permanente make-up blijft echt wel heel lang zitten, hoewel dat afhankelijk is van de huidsoort en -kleur, hoe vaak je in de zon ligt te bakken of wordt blootgesteld aan zonlicht en de nazorg van je eerste PMU behandeling. PMU blijft gemiddeld 1 tot 2 jaar zitten, maar sommige dames hebben al meer dan 5 jaar plezier van hun behandeling. Dus het valt allemaal wel mee en je hebt dus ook het voordeel dat je er niet voor altijd aan vast zit. Als je na een PMU behandeling het niet meer wilt laten bijwerken, is dat ook prima. Hoewel we ons dat niet kunnen voorstellen.

Doet een PMU behandeling pijn?

Heel veel vrouwen vragen zich af of een PMU behandeling ook pijnlijk is, maar dat valt mee. Al is dat afhankelijk van de PMU styliste die je kiest en hoe hoog je pijngrens is. De meeste vrouwen vergelijken de behandeling met een zeurderig gevoel dat heel snel verdwijnt als de permanente make-up is gezet. Maar door de techniek die wij gebruiken is de behandeling nagenoeg pijnvrij. Sowieso is het slim om na de behandeling niet te veel in de zon te lopen, van de korstjes die kunnen ontstaan, af te blijven en om niet te warm te douchen of in de sauna te gaan. Je kunt bij ons ook een heerlijke gezichtsbehandeling bijboeken, wat ook een verzachtende werking heeft. Bekijk de tarievenlijst voor het bijboeken van een Brow Spa.

Ben jij klaar voor een schoonheidsslaapje?

Bij Schoonheidsslaapje ben je aan het juiste adres als je permanente make-up wilt laten zetten. Wij zijn gespecialiseerd in Ombré Powder Brows en Lip Blushing waarmee wij voor mooie volle wenkbrauwen kunnen zorgen en dat je lippen mooi geaccentueerd een natuurlijke kleur krijgen. Het staat vast dat na de behandeling je make-up altijd on fleek is en dat je enorm veel tijd en geld bespaart. En de kans is groot dat je tijdens de behandeling bij ons je ogen sluit. Vandaar ook onze naam “Schoonheidsslaapje”. Een intakegesprek is gratis bij ons en Ashna, de PMU styliste die je helpt, legt je uitgebreid uit wat een PMU behandeling is en hoe ze te werk gaat. Met als doel dat jij straks met een goed gevoel, maar vooral met mooie permanente make-up de salon verlaat.

Geef een reactie